Domein de Renesse

Scroll
Oostmalle, België - Vrijdag 10 November 2017

Vrijdag zijn we naar een mooie locatie geweest in Malle, België. We kwamen daar terecht na een bezoekje van Mario en Erica, eind april. Het was een mooie zondag, zij waren wat aan het toeren en zagen dit domein. Na wat gedronken te hebben op het terras, zagen Mario en Erica in een folder dat er ook een rondleiding gegeven zou worden om 15.00u. Ze hebben daar op gewacht en kregen een rondleiding van een gids die hen allerlei interessante dingen vertelde over de locatie.

Zo zou er een man zelfmoord hebben gepleegd en was er tijdens een bombardement een kind overleden. Ook had het domein gefungeerd als hospitaal tijdens de tweede wereldoorlog en zijn daar mensen overleden aan hun verwondingen.

Tijdens de rondleiding had Mario al het een en ander opgemerkt qua paranormale activiteiten. Het was een heel mooi kasteeltje, met prachtige kamers. Er wordt daar ook van alles georganiseerd, dus Erica dacht: Ik trek de stoute schoenen aan en vraag om toestemming voor een onderzoek!
Er is een tijdje overheen gegaan, twijfels bij het bestuur, maar uiteindelijk toch toestemming gekregen om daar een onderzoek te mogen doen en afgelopen vrijdag was het dan zover.

We kwamen aan bij het Domein en werden ontvangen door de kasteeltoezichter.  Deze heeft ons een rondleiding gegeven door het kasteel. De begaafde mensen van ons team hebben hun zintuigen laten werken. In bepaalde ruimtes werden al wat waarnemingen gedaan.

Domein de Renesse

Domein de Renesse

Domein de Renesse

Domein de Renesse

Domein de Renesse

Na de rondleiding, hebben we eerst onze spullen opgesteld in de Ridderzaal. Dit zou onze uitvalsbasis zijn. In de Salon hebben we camera’s opgesteld en die een hele tijd laten draaien. Daarna zijn we in verschillende groepjes door het kasteel gegaan, hebben gefilmd, foto’s gemaakt, EVP sessies gedaan en hebben daarbij het een en ander opgemerkt.

Zo is er de geest van een man gezien in de torenkamer, een van een vrouw en een van een kind. Helaas hebben we niets hiervan op camera weten vast te leggen, maar merkten verschillende leden van het team gelijktijdig hetzelfde op. Het is en blijft moeilijk om entiteiten vast te leggen op foto of video en helaas is het hier niet echt gelukt.

Ook hadden we het idee dat de entiteiten niet gewend waren dat ze werden opgemerkt. Normaal gesproken ziet niemand ze, vooral niet bij daglicht.
Pas als er mensen met een paranormale gave in het kasteel zijn, zullen zij deze entiteiten opmerken. Blijkbaar wordt dit door ze aangevoeld en kunnen de entiteiten op afstand blijven. Zo was het kindje erg bang en durfde niet dichterbij te komen.

Een paar van onze mensen zijn nog met een gids rond geweest door het kasteel en van hem hoorden we later dat er bij een bomaanslag in de tweede wereldoorlog een kind was omgekomen. Waarschijnlijk is het dat kindje dat daar nog altijd rondhangt.

Wie de vrouw is durven we niet te zeggen, want er gaan verschillende verhalen rond. Diverse teamleden hebben in elk geval een vrouw in een wit gewaad gezien. Helaas hebben we binnen ons team, geen mensen die direct kunnen communiceren met de entiteiten. Zij merken ze op, kunnen zeggen of het om een man, vrouw, jongen of meisje gaat, maar ermee communiceren lukt niet.

Er is een foto gemaakt van het prachtige kasteel aan de buitenkant toen het nog nèt niet helemaal donker was. In de lucht is iets onverklaarbaars te zien? Het is op zich een scherpe foto (zelfs de sterren zijn te zien!), dus wat daar is gefotografeerd weten we echt niet!
Oordeel zelf maar…

Binnenkort gaan we nog een keer terug voor een uitgebreid onderzoek en hopelijk kunnen we dan wel duidelijk bewijs met onze apparatuur vastleggen. Mede omdat de entiteiten misschien gewend raken met onze aanwezigheid en ze aan het idee wennen dat hun aanwezigheid wordt opgemerkt, zijn ze wellicht niet langer bang voor ons.

Blijf ons volgen!